VM-kval och tangerat Svenskt junior rekord

Vilken helg det blev på Världsungdomsspelen, jag älskar verkligen att tävla på Ullevi. Det blir alltid bra resultat där för mig och i helgen var inget undantag. Två personbästa blev det, längd 6.72 och 100mh 13.38.

Jag har inte tävlat sedan den 30 maj, då jag hoppade 6.61 och sprang på 13.50 på 100mh.  Jag skulle tävla på Skarearacet den 6 juni men då blev jag tyvärr förkyld. Sedan skulle jag tävla 22 juni i Tubingen i Tyskland men då ställdes tävlingen in för det började blixtra och ösregna. Så jag visste inte riktigt hur formen skulle vara. Självklart har jag tränat längd och häck, men det är så svårt att jämföra träning med tävling tycker jag. Men min goa form satt kvar.

Under längdtävling på lördag så var det lite konstiga vindar på Ullevi. I bland hade man medvind ibland motvind så det var inte lätt. Men jag hanterade de ändå bra och fick till 5 bra hopp, 3 godkända varav de längsta 6.72. När jag såg att det stod 6.72 på måttbandet blev jag överraskad och väldigt glad. Hoppet innebär personbästa, tangerat svensk juniorrekord, världs etta just nu på U20 listan, VM-kval, Sverige etta och fyra genom tiderna i Sverige kvinnor. Det var så kul dag och jag är även nöjd med att alla hopp kändes stabila och bra. Det var ingen kanon träff som jag fick i ett hopp, utan jag vet att jag kan hoppa de här längderna fler gånger och det känns bra. Även om 6.72 såklart var ett jätte bra hopp.

På söndagen sprang jag 100mh. Jag var inte riktigt nöjd med försöks loppet där jag sprang in på tiden 13.48. Jag var inte lika aktiv i det loppet och fick lite rotation. Så i finalern försökte jag rätta till det och jag tyckte det blev mycket bättre. Jag sprang in på tiden 13.38. Tiden gör så jag hamnar som fyra genomtiderna F19, Sverige etta, europatvåa just nu på U20 listan.

Jag är jätte nöjd med helgen, här näst väntar Karlstad GP som blir min första GP tävling. Det ska bli kul.

Tilde Johansson, Falkenbergs IK, längdhopp, 672 , svenskt årsbästa LIKA med kvalgränsen till VM i Doha

Tilde Johansson, Falkenbergs IK, längdhopp, 672 , svenskt årsbästa LIKA med kvalgränsen till VM i Doha

Tilde Johansson, Falkebergs IK, två grensegrar, TVÅ SVENSKA ÅRSBÄSTA

bilder från Deca text och bild