Om mig

Jag började min friidrottskarriär när jag var 7 år gammal

Då höll jag inte bara på med friidrott utan även massa andra idrotter. Framförallt var det friidrotten och fotbollen som jag fastande för som liten. 

Inom friidrotten har jag alltid tävlat för Falkenbergs IK. I Fotbollen tillhörde jag Skrea IF. Fotbollen gick väldigt bra när jag var yngre. Jag gick upp och spelade damlags fotboll i division 3-4 redan vid 14 års ålder. Både under 2015 och 2016 fotbollssäsong vann jag skytteligan. Jag blev även uttagen att spela för Halland i elitflick i Halmstad. Under 2015 friidrotts säsong var jag dessutom Etta på Sverige listan i 6 grenar för Flickor födda 2001 

2016 fick jag ett av mina stora genombrott när jag som 15 åring hoppade 6.50 i längdhopp

Med det hoppet var jag bäst i världen det året för 2 år äldre tjejer. Samma år fick jag även ta på mig landslagskläderna för första gången och representera Sverige som yngsta deltagare på ungdomsfinnkampen. Efter detta året kände jag att det är inom friidrott som jag vill fortsätta att utvecklas i. 

2017 när jag var 16 år gammal valde jag att lägga fotbolls skorna på hyllan och satsa helt på friidrotten.

Det året fick jag göra tre landslag uppdrag. Nordiska mästerskapet i mångkamp där jag lyckades vinna silver, Europeiska ungdoms OS där jag tog hem bronset och jag avslutade säsongen med att ta hem segern på 300mh på ett nytt mästerskaps rekord på Ungdomsfinnkampen. En lyckade säsong. Men året där efter var minst lika bra 

Under 2018 utomhussäsong tog jag hem ett Ungdoms EM guld i längdhopp 

Jag fick även ta en grenseger i min tredje och sista Ungdomsfinnkamp där jag även fick äran att vara lagkapten för hela härliga Ungdomsfinnkampens truppen. Jag var även bäst i Sverige i tre grenar under den säsongen. 

Under 2019 inomhussäsong fick jag vinna mitt första senior SM Guld

Men jag lyckades inte bara ta hem ett guld den vintern utan 3 SM guld och 1 JSM guld. Jag fick även representerar Svenska senior landslaget för första gången både på Nordenkampen och IEM Glasgow.  Jag var även världens bästa 18 åring den vintern både i längd och 60mh.

Tilde Johansson

2019 utomhussäsong har varit min bästa säsong hittills

Jag tog hem två medaljer på JEM i Borås, ett GULD på 100mh och ett SILVER i längd. Jag blev uttagen till mitt första senior VM, som gick i Doha, Qatar. Där jag fick med mig grym erfarenhet till framtida mästerskap. Jag fick även representera Sverige på Senior Finnkampen. Jag lyckades även slå Erika Johansson Svensk juniorrekord i längd och öka det till 6.73. Dessutom var jag etta på Världslistan för juniorer i längd och Europaetta för juniorer i 100mh. Tack vare mina framgångar den sommaren blev jag nominerad till Rising star av European athletics och årets nykomling på idrottsgalan.