2 lyckade GP tävlingar

Jag har aldrig varit med i en GP (Folksam Grand Prix) tävling innan denna säsongen startade. Men i sommar har jag hittills varit med i 2 styckna och det har varit super kul.

Den första GP tävlingen gick den 3 juli i Karlstad. Bara några dagar innan denna tävlingen så hade jag hoppat 6.72 i Göteborg, så jag visste att jag kunde hoppa långt. Det var riktig bra stämning i Karlstad och mycket publik, så jag hade en bra känsla innan tävlingen. Mina två första hopp var underkända. Men i tredje fick jag till 6.64. Men i femte omgången fick jag till hela 6.73 som gjorde att jag vann tävlingen och tog svenska juniorrekordet. Det var kul att nu få ha det själv och känna att man ät bäst genomtiderna i Sverige i längd bland juniorer.

Även samma dag så blev jag uttagen till  VM i Doha. Så det var en toppen dag för mig ????

Den andra GP tävlingen som jag var med på gick i Varberg. Man kan säga att Varberg är ”typ” hemmaplan för mig eftersom jag tränar där ibland med min sjukgymnast och jag bor bara 30 min där ifrån. Så det var väldigt många som jag kände som var där och hejade vilket var jätte kul. Likt Karlstad så var det ett jätte bra start fällt med många bra hoppade. Bland annat Erika Kinsey och Brooke Stratton. Men trotts så bra konkurrenter så lyckades jag vinna igen med ett hopp på 6.65 (-1.0).

Det känns kul att jag har höjt mig en nivå i år och alla tävlingar som jag har gjort i år ligger över mitt personbästa som jag gick in med inför säsongen.

Alla tävlingar:

Seriematch i Kristanstad: 6.61

VU-spelen på Ullevi: 6.72

Karlstad GP: 6.73

Varbergs GP: 6.65