Träningsläger i Playitas

Det var andar året i rad som jag var i Playitas på höst träningsläger. Det är SOK som planerar träningslägret för oss som är med i Talang 2022. Det var verkligen en jätte rolig vecka precis som förra året. Det var lite mer blåsigare i år än förra året, men vädret var annars okej.

Jag gillar Playitas, det finns ett bra gym, bra mat och det är ett fint område. Det ända som är lite negativt är att friidrotts arenan (som bara ligger ca 5 min med bil från hotell området) har stenhårda banor och är ganska sliten. Men nu när jag är inne i en uppbyggnad period, så kör jag inte så mycket teknikträning jämfört med vårperioden, därför tycker jag ändå Playitas är ett perfekt höstläger.

såhär såg mitt träningsupplägg ut under veckan på Playitas

DagFörmiddageftermiddag
MåndagResa till PlayitasLätt komma igång pass
Tisdag Niklas uppvärmning
Häck drillar
bål
skivstång styrka, fokus på ryck
OnsdagFysträning, stabilitet15/15 s intervaller
80m koordinationslopp
bål
TorsdagNiklas uppvärmning
häck drillar
5x30m accelerationer
hoppstyrka
Skivstång styrka, fokus på frivändning
fredag Aktiv vilodag Badminton, vandring i bergen mm
Lördag Niklas uppvärmning
gymnastik övningar
fysträning, stabilitet
skivstång styrka
söndag
styrka
4×10 knäböj
4×6 marklyft
4×8 hip thrusters
3×10 enbenspress
3×12 tåhävningar
6x30m trapplöpningar
8x150m
bål
måndag lätt träning hemresa

Det var en jätte bra träningsvecka. Fick även med mig 2 nya pers, frivändning 73 kg och ryck 55 kg. Efter den här grymma veckan åkte jag direkt till Yasuragi hotell i Stockholm för att vara med på precamp inför OS i Tokyo 2020. Under dessa två dygnen fick vi massa information om Tokyo, om klimatet, resan, precamp, invigningen med mera. Sedan hade vi även teamaktiviteter vilket var jätte kul. Vi var indelade i 12 lag ungefär 7 personer i varje lag och sen gjorde vi massa roliga tävlingar. En tävling var att vi var instängda i ett rum med en bomb där vi skulle lösa kluriga uppgifter för att få fram koder för att sedan stänga av bomben. En annan del tävling var att ta en lagbild där Sverige, Tokyo och OS ringarna skulle finnas med på något sätt i bilden. Vårt lag kom 2:a i totalen =).

En av kvällarna hade vi även en OS- middag, där alla hade exakt samma klädsel från UNIQLO. Det var en trevlig kväll med Japansk inspirerad mat och show. Under precampen var det även en inspirerad föreläsning av Stefan Holm, Frida Hansdotter och Emma Johansson.

Det har varit super roliga dagar och jag hoppas verkligen att jag lyckas kvala i sommar till OS 2020, för det skulle vara så häftigt =-)