Min säsong 2019

Det har varit en lång men väldigt rolig säsong. Har fått med mig massa roliga minnen och erfarenheter. Något jag minns lite extra var när jag fick med mig två medaljer på JEM i Borås. Det var extra coolt att få göra det i Sverige och stämningen var magisk. Jag minns även Karlstad GP som en häftig dag. Runt lunch tid på den dagen blev jag uttagen till VM i Doha och sedan på kvällen samma dag hoppade jag 6.73 och tog svensk juniorrekord.

Men det har inte bara varit toppar på säsongen, utan även några dalar. Exempelvis när jag fick en lätt bristning i baksida lår på finnkampen. Men jag körde stenhårt rehaben och träningen efter finnkampen för att komma i så bra form som möjligt till mitt först VM. Och jag är glad att det ändå gick såpass bra på VM, eftersom jag hade inte kunnat gjort någon annorlunda efter mina förutsättningar som jag hade.

Nu ser jag framemot att fortsätta jobba på och att bli ännu bättre.

Statistik:

  • Världsetta U20 längd
  • Europaetta U20 100mh
  • Svensk junior rekord
  • Femma genomtiderna i Sverige längd kvinnor
  • JEM Guld 100mh
  • JEM Silver längd
  • Uttagen till VM i Doha
  • Nominerad till Rising Star av European Athletics