Min säsong 2018

Min utomhus säsong  2018 har inte blivit riktigt som jag hade tänkt mig, med mycket sjukdomar fram och tillbaka. Det började redan i april då vi fick reda på att jag hade Borrelia bakterier i kroppen. Sen under sommaren fick jag luftrörskatarr och sen har det varit förkylningar hit och dit. Totalt har det blivit 4 penicillin kurer.  Så det har varit lite tråkig eftersom grundträningen i vinter gick kanon bra.

Det har inte blivit så många tävlingar i år. Tanken var jag skulle tävla ganska mycket denna säsongen och framför allt så ville jag köra några mångkamps tävlingar. Men i år blev det ingen full genomförd mångkamp. Tanken var också att jag skulle försöka komma med i UEM i mångkamp. Men istället blev det bara längd, men det gick ju bra ändå. Jag tog guld på UEM i Györ och det va helt klart säsongens höjdpunkt. Det var en sån häftig upplevelse att stå högst upp på pallen och något som jag gärna gör om.?

Säsongen avslutades bra i alla fall med en gren seger på ungdomsfinnkampen och jag fick även avsluta min sista Ungsomsfinnkamp genom att vara en av kaptenerna för hela härliga svenska ungdomstruppen. En annan rolig grej som har hänt under sommaren är att jag har blivit uttagen till talang 2022. Som innebär en satsning med SOK mot OS 2024 och 2028. Vi har vårt första läger på höstlovet då vi  ska åka till Fuerteventura. Det ska bli riktigt kul och spännande.

Det som jag tar med mig av denna säsongen är såklart mitt UEM guld, men även mycket lärdomar. Nu ser jag jätte mycket fram emot grundträningen och säsongen 2019?

Resultat:

  • 3 första platser på Sverige listan F17 (längd, 100mh, spjut)
  • UEM guld
  • Ungdomsfinnkamps gren seger
  • 7:a på världstatistiken U18 längd

 

Här är lite härliga minnen från säsongen.

Tilde Johansson, Falkenbergs IK, längdhopp, uem-guld

Tilde Johansson, Falkenbergs IK, längdhopp, uem-guld
Pallen
1, JOHANSSON Tilde
2, PIFFARETTI Emma, Schweiz
3, KARÍDI Spiridoúla, Grekland