Ungdomsfinnkampen 2018

Ungdomsfinnkampen 2018 blev min tredje ungdomsfinnkamp och även min sista. Detta året gick finnkampen i Tammerfors och det var här som jag fick för första gången ta på mig landslagskläderna för 2 år sedan.

Detta året fick jag hoppa längd för Sverige tillsammans med Klara Rådbo. Inhoppningen kändes ändå bra och mitt första tävlingshopp var långt men tyvärr lite lite övertramp.  I andra och tredje hopp omgången blev båda hoppen 6.08. Löpningen var inte alls bra i de hoppen, väldigt spänd o hackig löpning. Jag försökte verkligen tänka på en bra och avspänd löpning de sista hoppen men det funkade inte alls denna gången. 6.o8 blev slutresultatet, jag var besviken efteråt eftersom jag ville hoppa längre, men jag tog i alla fall hem segern och tog viktiga poäng till laget. Jag skulle även springa 4x400m men jag hade ont i halsen hela tävlingsdagen och dagen efter blev jag rejält förkyld, så det var nog bra att jag inte sprang. Men tjejerna vann stafetten på ett lysande sätt ändå, så det va kul.

Jag var även lagkapten tillsammans med Johan Claeson för hela härliga ungdomsfinnkamps truppen, så det var ett roligt och hedrande uppdrag.

Mitt övertramps hopp: IMG_3606

Tilde Johansson, Falkenbergs IK, kapten ungdomslandslaget,
David Vendel, coach,