Jag Ställer in Junior EM

Tidigare i år har jag känt att jag behövt en förändring i min satsning och ett nytt upplägg för att fortsätta utvecklas.  I mars valde jag därför att börja träna för Yannick Tregaro i Göteborg, ett Samarbetet som har funkat jätte bra. Jag trivs fortfarande kanon bra i Göteborg och med hela gruppen. Försäsongs träningen flöt på riktigt bra. Vi var även en del i Estepona, Spanien på träningsläger.

Första tävlingen blev Göteborgs GP den 2 juni, där jag hoppade 6.54 och tog hem segern. Super kul start! Sedan rullade tävlingarna på. Jag blev bland annat uttagen att representera Sverige på lag-EM där jag tog en 3:e plats till teamet. Jag vara även med på Oslo Diamond League där jag slutade 5:a bland ett riktigt tufft startfält. Jätte Kul att fightas mot topp världsrankade tjejer. Sedan fick jag också se ett världsrekord från innerplan av Karsten Warholm på 400mh. Riktigt häftigt!!

Men till det tråkiga!! Tyvärr har jag haft ett knä som har strulat lite hela säsongen hittills. Något som lite har stört mig i min träning och hoppning, men något vi har haft under kontroll. Jag har trotts detta försökt att ge allt för att nå OS drömmen i år. Inför säsongen låg jag bra i ranking för att kunna avancera och placera mig på topp 32 på listan och därmed ha en chans att bli nominerad. Jag visste att det skulle bli tufft, men Ingenting är omöjligt, men tyvärr tyvärr räckte det inte hela vägen i år. Jag gav verkligen den drömmen en chans och gjorde mitt bästa, vilket jag är glad för.

 I tisdags (6juli) skulle jag dock sitta på ett plan till Junior EM i Tallin något som jag sett framemot och som skulle bli årets höjdpunkt nu när OS inte bli av för min del. Olyckligtvis har knät sagt ifrån. Jag gjort en MR- röntgen som visar att det absolut smartaste beslutet för mig är att vila, återhämta mig och gå in i en rehab fas. Såklart super tufft och tråkigt beslut att ta. Men ibland måste man tänka långsiktigt och nu i efterhand känns det verkligen som det smartaste beslutet.

Nu är det bara att sätta upp nya mål och gå vidare. SM & Finnkampen som finns kvar i slutet av sommaren är ingen omöjlighet för mig att delta på om allt flyter på bra. Ska absolut göra mitt bästa för att vara fit for fight till dess. Annars har redan kvalperioden för VM i Eugene 2022 och EM i München 2022 startat. Sedan kommer det ju ett nytt OS om 3 år ;-)Så det finns mycket roligt att se framemot.

Jag önskar alla på U23 EM ett stort lycka till. Heja Sverige!!! 🇸🇪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *