Finnkampen blev min sista tävling för i år och definitivt den roligaste tävlingen på den här speciella säsongen. Det är såklart tråkigt att säsongen över, men det var kul att avsluta med ett säsongs bästa och få ta hem en individuell andra plats. Dessutom blev det dubbel seger för Sverige .🇸🇪

Det kändes väldigt tveksamt om årets upplaga av Finnkampen skulle bli av, men jag är så glad att vi fick köra. Jag tävlade på söndagen och alla svenskar som skulle tävla då åkte flyg tidigt på söndag morgon från Arlanda mot Tammerfors. Såklart var det kanske inte bästa uppladdningen att gå upp kl 05.40 och flyga samma dag som man skulle tävla. Speciellt inte när någon spelar hög musik mitt i natten på våningen ovanför, så att man inte kan sova. Fick ringa ner till receptionen kl 01.30 och be dem säga till. Till sist slutade dem. Tack och lov!

Halva Svenska truppen tävlade dagen innan, det gjorde att vi andra fick sitta framför tv och heja på. Även fast vi i princip bara var halva truppen som tävlade på söndagen så blev det en härlig lag känsla ändå, det var positivt. När vi kom fram till Arenan så fick vi hänga i en matsal, där det fanns gott om mat och tv så vi alla kunde följa tävlingarna. Det fanns även en mjuk brottarmatta där man kunde ligga och vila. I vanliga fall så brukar man bo på hotell nära tävlings arenan vilket gör att man kan anpassa sin tävlings uppladdning hur man vill exempelvis äta frukost och gå till arenan när man känner för det. Men nu blev det att alla åt frukost ungefär samma tid, åkte till Finland tillsammans och sen hängde under läktaren tills man skulle värma upp. Lite speciellt, men funkade bra och lagkänslan tyckte jag förstärktes.

Detta var min andra senior Finnkamp. Förra året skulle jag dubblera, alltså både springa 100mh och hoppa längd, men tyvärr fick jag bara göra ett enda längd hopp eftersom jag fick en lätt bristning i baksida lår under min andra ansats löpning. I år gick det betydligt bättre och jag fick göra alla mina sex hopp .😃 6.53 blev mitt längsta hopp, vilket betyder nytt säsongs bästa i årets sista tävling, så kul. Det kändes väldigt bra och känslan var till och med att det fanns längre längder i mig. Det var härlig stämning på läktaren, även fast det bara var Finskar och inte alls lika mycket publik som det brukar vara under en finnkamps helg. Men man är van att tävla inför tomma läktare denna säsong, så detta var en stor skillnad och man fick energi av dem som var där.

Självklart är jag sugen på att tävla mer nu när jag känner att de långa hoppen börjar komma och jag börjar till slut hitta lite bättre form. Samtidigt är det kul att sluta på topp och gå in med en positiv känsla inför grundträningen. Just nu har jag påbörjat min vilovecka, nästa vecka kommer jag att ha en ”träna vad jag vill vecka”, då ska jag passa på att göra aktiviteter som man annars inte hinner med eller kan göra under säsong. Exempelvis simma, spela paddel, spinning med mera. Sen börjar den hårda träningen och arbetet mot 2021. Det ser jag framemot!

Tack alla som har stöttat mig i både med och motgång denna säsongen! Betyder mycket! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *