Jag och min tränare Erik har bestämt att jag ska bara springa och stöta kula i årets inomhus säsong. Och att anpassa tävlingar efter träning. Det är därför jag sprang 400m och stötte kula på årets USM.

I kulan blev det silver med ett nytt PB 13.25. Jag har persat över 1m i år och tekniken blir bättre och bättre, men det finns mycket kvar att jobba på. Jag åker varannan vecka ner till Malmö där jag tränar kula med Staffan Jönsson. Den teknikträningen jag får där har verkligen gjort att jag har gått framåt i kula. Och Staffan är verkligen en grym tränare.

På 400m blev det ett guld med tiden 56.24. Jag ville gå ut som etta när vi gick ihop på gemensam bana efter 200m och det gjorde jag, fast det gick ganska långsamt. Jag öppnade runt höga 26s på de första 200m. Sen försökte jag bara hålla min position. Jag blev utmanad av Gael, men jag kände faktiskt hela tiden att jag hade kontroll på loppet.

Men det var ett roligt USM! Nu laddar jag för utomhus säsongen. Och kanske blir det en längd och häck tävling innan utomhus tävlingarna börjar.?

F17 400 m
1 Tilde Johansson Falkenbergs IK 56.24
2 Gaël De Coninck Sävedalens AIK 56.39