Senior SM i Gävle?

Det var en härlig helg i Gävle på senior SM. Det var mitt andra senior SM, förra året var jag med på 200 m och längd och kom till final i båda grenarna. Men i år var jag med på 400 m. Försöket var på lördag eftermiddag och jag hade ingen speciell taktik bara att ta mig vidare och det lyckades jag göra. Loppet var inte perfekt, det blev lite trångt efter 200 m så när vi gick in på gemensam bana låg jag på tredje plats. Jag låg bakom enda tills det var 50 m kvar då spurtade jag förbi och kom in på samma tid som ettan i heatet.

När det sedan var dax för final på söndag hade jag en mer tydlig taktik innan loppet. Jag skulle gå ut hårt så jag inte behöver trängas efter 200 m och det lyckades jag med. Det blev inte alls trångt och jag kunde bara försöka hålla farten resten av loppet. Jag hade även bana 2 så jag såg nästan hela fältet under första varvet så det var bra. När det var 100 m kvar blev jag utmanad om tredje platsen men jag försökte bara trycka hela vägen in och jag kämpade till mig brons pengen på ett nytt person bästa med tiden 55.79. Efter loppet var jag jätte trött och jag fick typ kramp i magen och hade ingen energi kvar så jag gav verkligen allt så jag är nöjd.

K 400 m
3 Tilde Johansson Falkenbergs IK 55.79