Tisdagen den 3 juli Äkte hela landslags gÀnget till Györ. Vi alla samlades pÄ Arlanda flygplats, sen flög vi till Wien och tog sedan buss till Györ. Vi kom fram ganska sent sÄ nÀr vi kom fram sÄ var det bara att Àta, hÀmta landslagsklÀder och in i sÀngen och sova. PÄ onsdagen Äkte vi in till arenan och kollade lÀget och jag körde ett lÀtt trÀnings pass.

PÄ torsdagen var det dax för lÀngd kval. GrÀnsen var 6.15 men man skickar alltid de 12 bÀsta Àven om man inte har klarat kvalgrÀnsen. Jag inledde tÀvlingen med ett 5.93 hopp. Jag trÀffade inte plankan men det var ÀndÄ ett okej hopp. Andra hoppet kom jag fel i ansatsen och bara sprang igenom hoppet. Lina min teamcoach höll koll pÄ alla resultat, sÄ jag visste vilken placering jag lÄg pÄ. Jag var bland dem sista i hoppordningen vilket gjorde att vi hade lite mer koll eftersom det inte kom sÄ mÄnga hoppare efter mig. NÀr jag skulle gÄ ut pÄ ansats banan och hoppa mitt tredje och sista hopp sÄ behövdes inte det eftersom jag var redan klar för final. ?

Finalen var pÄ kvÀllen dagen efter. Jag var laddad och fokuserad. Jag var ganska lÄngt bak i hoppordningen i finalen ocksÄ, sÄ man fick hÄlla igÄng sÄ man höll sig varm innan det var min tur. Vindarna var bra, det blÄste medvind hela tiden. NÀr det var min tur att gÄ ut pÄ ansatsbanan sÄ sprang jag pÄ bra och fick till ett bra hopp pÄ 6.33w. Inte en solklar planktÀff  och tekniken var sÄdÀr. Men medvinden var pÄ min sida. Jag kÀnde att detta hoppet kunde vara en medalj plats. Men jag var inte sÀker för det var sÄ mÄnga bra hoppare. Andra hoppet hoppade jag 6.05 och sen hade jag inga mer godkÀnda hopp pÄ hela tÀvlingen. Stod Àven över dem tvÄ sista hoppen för jag hade lite smÄ kramp i vÀnstra baklÄret. Men vi hade koll vad alla hade hoppat och det blev lite nervöst i slutet nÀr det inte var sÄ mÄnga kvar som skulle hoppa. Men nÀr jag insÄg att jag vann sÄ blev jag jÀtte glad och jag sprang och tog den svenska flaggan runt mig. Riktigt hÀftigt!!!

Sen fick jag gÄ igenom media gÄngen. DÀr jag fick göra 3 intervjuer pÄ engelska. Jag Àr inte sÄ bra pÄ engelska sÄ det gick inte sÄ bra ?Men jag fÄr trÀna vidare pÄ engelskan framöver. Sen gjorde jag Àven min första dopingkontroll. Men det hÀftigaste av allt var att gÄ upp pÄ prispallen och vinka och höra sin nationaldag sÄng. Det va coolt och nÄgot som man har drömt om hela sitt liv, dÀr vill man stÄ fler gÄnger!!

Veckan i övrigt var riktigt kul. Det var ett vĂ€ldigt bra gĂ€ng. Vi gjorde Ă€ven smĂ„ leka i uppvĂ€rmningstĂ€ltet och hade jĂ€tte bra stĂ€mning dĂ€r, som vĂ„ra ledare och sjukgymnasters bidrog till. Vi hade ocksĂ„ tĂ€vlingar sĂ„ som att ”bĂ€ra upp en serb”, ”sjunga den ungerska nationalsĂ„ngen” och ”bryta arm med en tysk” med mera. Super kul var det. Vi hade Ă€ven en avslutningsfest för alla lĂ€nder som var med. SĂ„ en vĂ€ldigt rolig vecka, men det roligaste va sĂ„klart att ta UEM guld. ?

NÀsta tÀvling blir USM

bilder: deca text och bild och syrran

1, JOHANSSON Tilde
2, PIFFARETTI Emma, Schweiz
3, KARÍDI SpiridoĂșla, Grekland