Några struliga veckor

Det har varit några struliga veckor för mig nu det senaste. Jag började få en infektion i kroppen den 7 maj. Då jag blev seg och trött i kroppen och jag kunde inte träna på en vecka. När jag blir sjuk så har jag lätt att bli lite öm i rumpa/rygg och det blev jag denna gången. När jag skulle tävla i en mångkamps tävling i Schweiz den 19-20 maj så  smög sig smärtan på mer och mer.

100mh som är första grenen gick bra, även om jag slog i femte häcken jätte mycket och det var lite förvånade att jag stod på benen så kom jag ändå in på tiden 13.60 som är mitt näst snabbaste lopp jag har gjort. Sedan var det höjden! Där kom smärtan mer och mer. Jag klarade ändå 168 men jag hoppade bara ett försök på 171. För att försöka spara mig till senare grenar.  Sedan på kulan kunde jag inte köra en hel stöt utan jag körde en stilla stående stöt som blev 11..14. Jag vet att smärtan inte är farlig eftersom vi vet att det är en överansträngning i höger rumpa/rygg som kommer fram när jag har varit lite sjuk. Vänster rumpa är även lite svagare än höger och därför måste höger sida jobba dubbelt så mycket som vänster. Men nu håller vi på att jobba med vänster så mycket som möjligt så den blir mer aktiv. Jag sprang ändå 200m som är sista grenen på första dagen. Sprang in på tiden 24.66, men jag tog det lite lugnt i början, men sen kom det upp en tjej jämte mig vilket gjorde att jag blev tvingad att trycka på lite mer. Andra dagen kunde jag tyvärr inte genomföra. Men tävlingen i sig va väldigt bra och arenan låg precis bland bergen. Många svenska mångkampare åkte tillsammans vilket var väldigt kul.

Efter tävlingen var det en vecka som blev mest återhämtning för rumpan och ryggen. Helgen den 26-27 maj. Åkte jag och min tränare upp till Stockholm, Bosön eftersom jag har nämligen blivit nominerad till att vara med i ”light” varianten av topp och talang. Alltså dem som de tror ska komma med till topp och talang 2022, för att sedan komma med till OS 2024 och 2028. Så jag var på en selektion där vi gjorde tester, pratade och tränade tillsammans. Det var ca 30 st som var uttagna från många olika sporter. Det var en rolig helig, men tyvärr blev jag sjuk. Jag kunde genomföra helgen, men det visade sig att jag hade fått luftrörskatarr. Jag fick penicillin och efter 1 vecka med vila så började jag med lätt träning och det kändes jätte bra. Efter 3 träningar som kändes super bra, så blev jag sämre igen. Jag fick en ny infektion denna gång var det en vanlig förkyldning, som har gjort att jag missade ännu mer träning.

Den 16 och 17 juni tävlade jag på Laxaspelen i Halmstad. Jag hade gjort några tränings pass innan men inte så många. Jag började med 100m på lördagen. Jag sprang på 12.29. Jag vill och jag vet att jag kan springa snabbare, men efter många sjukdomar efter varandra så har kroppen inte riktigt kommit igång. Men det var kul att tävla i alla fall.

På söndagen tävlade jag i längd. Jag hoppade 6.15 i första hoppet. Även i det andra och tredje hoppet hade jag kraft i löpningen. Men i dom 3 sista hoppen så blev jag lite segare och tappade kraften. Men det var kul att hoppa igen och jag klarade i alla fall UEM kvalen gränsen till Györ

Nu är jag taggad för att börja träna normalt igen Och jag håller tummarna på att jag håller mig frisk.