Nordiskamästerskapet??

­Den 10 och 11 juni var jag med i nordiskamästerskapet i mångkamp i F17 klassen. Det var första gången  jag var med i Sveriges månkampslag, men andra gången som jag fick ta på mig landslagskläderna. Tävlingen gick i år i Kuortane, Finland.

Tävlingen började tidigt på lördag morgon med 100mh. Hela loppet kändes bra, jag slog i näst sista häcken och fick lite obalans, men jag sprang in på ett nytt PB 13.63 (+0,4). Med den tiden kvalade jag också in till EOYF.

Efter häcken var det höjd. Det kändes ganska bra men jag hade inte de lilla extra i hoppningen. Jag slutade på 165.

Sen var det kula. Jag har haft lite problem med tekniken. Men jag har tränat 2 gånger med Staffan Jönsson i Malmö, så nu kändes kulan mer stabilt, men det finns mycket längre längder i mig. Min längsta stöt blev 11.50.

Sedan avslutade vi första dagen med 200m. Tiden blev 24,71 (-0,3). Efter första dagen låg jag 2:a efter Erika.

Andra dagen startade vi med längd hopp. Inhoppningen kändes bra och första tävlingshoppet blev 6.31. Jag hade även ett 6.26 hopp i andra omgången. När det återstod 2 grenar var jag i ledningen.

Så var dags för spjutet, tyvärr så vill jag vara så snabb med foten och armen när jag kastar och det gör att jag drar ner spjutet. Så jag fick inte till tekniken. Längsta kastet blev 33,87. Det var ca 4 meter sämre än i Sätra.

På den avlutande grenen 800m var taktiken att hänga med Erika och sen försöka spurta förbi henne. Jag var redan för långt efter poängmässigt för att vinna totalt.  Jag la till en spurt så jag spurtade förbi 3st på upploppet. Tiden blev 2.20.56. Med facit i hand så skulle jag springa lite fortare första varvet, för att jag hade ganska mycket kraft i slutet. Men man lär sig hela tiden, men det blev ett nytt PB.

Jag slutade som 2:a med 5680 p med ett nytt PB i min andra sjukamp ?. Det som var lite sämre som jag måste förbättra är kastgrenarna. Men det blev trippel svenskt, så det var super kul.