IEM i Glasgow

IEM i Glasgow var mitt första stora senior mästerskap. Inför tävlingen var jag rankad 21:a och det är 16 som går vidare till semi. Så målet inför tävlingen var att försöka gå till semifinal.

Jag hade en bra känsla innan tävlingen. Såg verkligen framemot att springa och att försöka göra ett bra lopp.  Jag var inte så nervös utan mest taggad, kanske var jag lite för taggad. När jag stack ut ur blocken så fick jag en helt ok start, men kom för nära första häcken och det gjorde att jag fick rotation. Andra häckpassagen fick jag också rotation. Sedan fanns det inte så mycket kvar av loppet som jag kunde ta in tid på. Det är så små marginaler i 60mh och det gäller att få ett flyt, men det fick jag tyvärr inte i detta loppet. Efter loppet så var jag besviken, gjorde ju ett av säsongens sämsta lopp. Men jag är ändå glad att säsongen i sin helhet har gått bra.

Jag har kunnat tävla mycket i vinter, vilket har varit jätte kul. Jag känner även att jag har hittat en stabilare nivå i framför allt längd och 60mh. men det finns mycket kvar att jobba på tekniskt, så det är kul.

Jag hoppas på att det blir fler senior mästerskap för mig framöver. Har ju varit med på en del ungdomsmästerskap och det är en viss del skillnad. Men jag känner att jag vill fortsätta att vara med på fler och fler seniormästerskap.?

Tilde Johanson, Falkenbergs IK, 60 meter häck

Tilde Johansson, 60mh, träning