Världssungdomsspelen 2016

Det har varit en otrolig helg på Ullevi. Totalt blev det 4 guld och 3 tävlingsrekord.

Jag började tävlingen med längd kval på fredag eftermiddag. Jag kände att jag var i bra form och jag hoppades att det skulle räcka med ett hopp och det stämde. Jag klarade kval gränsen och gick vidare till final.  Finalen gick lite senare men innan längd finalen skulle jag springa 300mh. Jag började loppet bra, när jag kom till den tredje sista häcken snubblade jag till lite men jag stod på benen och fortsatte springa. Jag kom in i mål som etta och det nya tävlingsrekordet lyder nu 41.50?

Efter loppet joggade jag av och la benen högt för att åter hämta mig snabbt. Jag vilade en halv timme sen gick jag och värmde upp igen till längd finalen.

I Längd finalen började jag med ett 5.74 hopp men jag var långt från plankan. Jag flyttade fram lite och då fick jag in ett kanon hopp. Det var fortfarande ingen bra plankträff. Jag hade bara tårna på plankan. Men ansatts löpningen var bra och jag fick med mig mycket fart ut i hoppet. När jag hade landat kollade jag på hoppet. Jag tyckte det var runt 6.30 men speakern (Per Crona) ropade ut att det var 6.50? 6.50 blev mitt längsta hopp. Jag slutade även tävlingen med ett 6,20 hopp som jag inte träffade plankan på. En riktig rolig längd tävling som slutade med ett guld och ett nytt tävlingsrekord. Jag kom även upp som 1:a på årets världslista för 17 åringar. Hoppet tog också upp mig som 3:a i Sverige för kvinnor och 8 genom tiderna i Sverige för kvinnor. Jätte kul?

På lördagen var jag med i 3-steg. Jag körde med en kort ansats för jag har inte tränat på tresteg så mycket i år. Jag fick bara in ett riktig bra hopp som jag är nöjd med och det blev även ett vinnar hopp. 12.03 blev resultatet.

Den sista dagen alltså söndag var jag med i 300m, jag gick ut snabbt men ändå ledde jag inte efter 200m. Det var en isländska jämte mig som ledde. Jag låg en bit bakom. Men jag kände att jag hade krafter, så sakta sakta kom jag närmare och sen var jag förbi. Jag vann och det var även ett tävlings rekord som jag tog av Irene Eklund. Tiden blev 37.54 och det är jag jätte nöjd med. Jag tog även europarekord för 15 åringar på den distansen. Jag var väldigt trött efter loppet, men det ska man vara.  ?

Om man sammarfattar helgen så blev det 4 guld och 3 tävlingsrekord och det har varit en super rolig helg

Mitt 6.50 hopp IMG_3258

image