Träninglägret 2016

image image image image image image image image image image image imageimage

FIK har alltid ett läger på våren för alla aktiva som är minst 15 år och i år spenderades lägret i Spanien i Torremolinos. I år var de också första gången för mig att följa med.

Vi åkte tidigt på söndag morgon med buss till Kastrup. När vi hade checkat in och gått i genom säkerhets kontrollerna så visade de sig att flyget var 60 min försenat. Men vi gick till sist på planet och flyget gick iväg mot Malagas flygplats. På flygplatsen väntade en buss som körde oss till hotellet i Torremolinos. När vi kom fram fick vi våra rum. Jag delade rum med Amanda. Resten av söndagen spenderade vi genom att vila upp oss till morgondagens träningar.

På måndag var de en solig dag men lite blåsigt. Vi åt en gemensam frukost och sen gick vi till arenan. Jag var lite förkyld så jag hoppade över första morgonpasset som bestod av styrka och häckövningar. På eftermiddagen körde jag spjutträning. På kvällen hade vi roliga aktiviteter som Ida, Judith, Mariel och Malin hade fixat.

På tisdagen var de en varm och solig dag, inte ett moln på himlen syntes. På förmiddagen vilade jag för kl 14.00 skulle jag vara med i en skoj längd hopps tävling med 8 stegs ansats som ÖIS höll i. Man fick 3 hopp! Första hoppet hoppade jag 5.44, andra 5.56 och tredje 5.54. De var en riktig kul tävling och jag gick segrande ur tävlingen på hoppet 5.56. På kvällen sprang jag, Ida och Judith 100m som arrangerade på arenan. De var en bra hejaklack från kompisarna på läktan och de gav ett rätt bra resultat på tiden 12.46. På kvällen var de återigen roliga lekar som Maja, Hanna och Saki höll i.

På onsdagen körde vi först styrka på morgonen. De var många på arena men de var inga problem. Vädret var jätte fint. Vi gick med shorts och linne och solen sken hela dagen. På eftermiddagen sprang vi 10•100m på grus bara några meter från arenan. På kvällen körde vi  skattjakt som Filippa, Lovisa, Amanda och Emma anordnade.

På torsdagen var de vilodag. Så vi låg bara vid poolen och solade och laddade upp till fredagen. På fredagen körde vi reationsövningar på den välbefolkade Friidrottsarena. Vädret var fint men de blåste ganska kalt. På eftermiddagen körde vi en FIK spjut tävling på arena. Vinden blåste mycket men jag fick till ett kast runt 38m. Jag hoppade även lite längd på eftermiddagen. På kvällen höll Amanda, jag, Erika och Linnea aktiviteterna.

På lördagen som var vår sista riktiga hela dag här på lägret körde vi först styrka på morgonen. På eftermiddagen körde vi 8•200m och 4 av loppen körde jag med häckar. De gick jätte bra och de var skönt att ta ut sig de sista på lägret. På kvällen gick vi ut och åt tapas på en resturang inte så lång i från hotellet.

På söndag gick jag, Judith och Hanna ut och sprang 20 min på stranden innan frukosten, sen solade vi lite innan vi checkade ut från hotellet. Alla åkte hem utan jag som stannade kvar 2 dagar med min familj i Calahonda.

De har varit ett kanon bra läger och jag längtar redan till nästa läger?