Klarade IEM kvalgränsen

Quality games i Växjö var en bra tävling för min del. Jag sprang mitt andra 60mh lopp någonsin på senior häckar och lyckades springa in på tiden 8.14 som var en tiondel under IEM kvalgränsen. Loppet var bra, jag fick ett bra flyt över alla häckar. När jag kom i mål trodde jag att klockan på väggen som visade tiderna visade fel. Jag trodde inte det gick så fort, men när man hittar en bra rytm och ett flyt över alla häckar så känns det så enkelt. Jag visste att det är snabba banor i Växjö och jag brukar springa snabbt där, men att springa så snabbt trodde jag inte. Tiden placerar mig även som fyra genom tiderna i Sverige och jag är bara fyra hundradelar ifrån Susanna Kallurs svenska juniorrekord. Jag är även världsetta just nu i U20. Se mitt 60mh lopp Här . I finalen fick jag ett sämre lopp, jag slog i någon häck och kom ur rytm. Under ett 60mh lopp så är det bara fem häckar, så om man kommer ut ur ”flowet” så är det svårt att komma tillbaka. Men jag sprang ändå in på 8.28 som är 4 hundradelar från IEM kval.

Dagen innan 60mh loppet hoppade jag även längd och slog inomhus personbästa. Jag vann längdtävlingen på 6.30 men var knappt inne på plankan i det hoppet. Se mitt 6.30 hopp  Här .Jag väntar fortfarande på att få en riktigt träff, men det kommer.

Här är en länk till en intervju radio Halland gjorde om mig; https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=7136853