3 friidrotts helger i rad?

Nu i höst har jag varit på två friidrottsläger och tävlat i 400m på julklapps jakten

 • Mångkamps läger 24-26 nov (Gävle)
 • Tävling 400m 2 dec (Göteborg)
 • Hopp läger 8-10 dec (Göteborg)

Mångkamps lägret

Årets mångkamps läger hölls i år i Gävle i den nya fina arenan. Det var tredje gången jag fick vara med på mångkampens utvecklingsträff och det är alltid lika kul. Vi samlades på fredag kväll där vi hade lite möte om hur 2017 har sett ut och vad det finns för tävlingar under 2018. På lördagen började vi med första träningspasset som bestod av många olika övningar för höjd som Stefan Fougman och Filip Regander höll i. Vid lunch tid hade Karin Torneklint en föreläsning om hur hon tänker när hon tar ut folk till ett landslag och lite andra intressanta saker. På eftermiddagen hade vi teknikträning i häck som Karin och Jonas Anselm höll i. På kvällen spelade alla aktiva bowling på stan.

På söndagen hade vi lite tester. Vi körde fram och bakåt kast med 3 kg kula, stående längd och stående 3-steg. Om man jämför mina resultat med förra året så har jag persat i allt utan i stående längd som var ungefär samma. Sen körde vi ett uthållighets pass som bestod av 2x(800m,600m,300m)

2016

 • stående längd: 2.55m
 • stående 3-steg: 7.27m
 • kulkastbak 3kg: 15.58m
 • kulkastfram 3kg: 14.08

2017

 • stående längd: 2.56
 • stående 3-steg 7.78
 • kulkastbak 3kg: 16.64
 • kulkastfram 3kg: 15.31

Julklappsjakten

I år på julklapps jakten var jag bara med på 400m. Förra året var jag också med på 400m, men då var jag inte så nöjd efter loppet för jag kände att jag hade mer att ge. Så i år hade jag som plan att gå ut hårt och ge det en chans. Jag hade kört på hela veckan från tisdag till fredag med hård träning så ja visste inte riktigt var jag låg form mässigt. Men dem första 200m gick jag ut på 26-26.5 precis som jag ville. Jag höll bra tills det var ungefär 100m kvar sen blev jag trött, men jag tyckte jag höll löpstegen bra ändå hela vägen i mål. Jag kom in i mål på ett nytt pb 56.18 som även var tävlingsrekord. Det var kul att vara tillbaka på tävlings banan igen efter många veckor av grundträning. Nästa tävling blir DM och sedan quality game i Växjö.

Hopp läger

hopp lägret i år hölls i Göteborg och jag var inbjuden i längd. Vi samlades på fredag kväll, då vi började med ett längd hopp pass. Vi hade en lasermätare på ansatsbanan som mätte vår hastighet och sen filmade vi alla hopp. Jag hoppade med kort ansatts och vi mätte alla hopp. Yannick Tregaro var tränare för oss längdhoppare under helgen.

På lördagen gjorde vi massa tester både på för och eftermiddagen. Några tester som vi bland annat gjorde var vertkal hopp, dropp jump, 5 enbenshopp och 5 mångsteg. Vi har inte fått alla test resultat ännu men när jag får det så lägger jag ut det. Vi lyssnade även på en föreläsning som hölls av Mathias Wernbom som är forskare vid Göteborgs Universitet med inriktning på träningsfysiologi. Vi hade även gren samtal där vi fick se på våra videos när vi hoppade och Yannick höll även en liten föreläsning under helgen.